Naar boven
 • Alléén voor professionals
 • Gratis bezorging Vanaf €150
 • Vandaag verstuurd Bestel voor 17:30 u
 • Achteraf betalen via AfterPay

10 handige schroefweetjes

30 juni 2014 -
 1. Wanneer een schroefgat door slijtage te groot is geworden, dan kunt u dit heel simpel verhelpen door het gat wat groter te boren met een 6 millimeter boortje en hier een 6 millimeter deuvel in aan te brengen. Vervolgens kunt u hier dan een nieuw gat in boren.

 2. Gebruik altijd het juiste formaat schroevendraaier voor elke schroef. De verkeerde maat kan de schroef beschadigen.

 3. Wilt u een nieuw slot op uw deur monteren? Er bestaan speciale schroeven die inbraakveilig zijn! Deze kunnen na het monteren niet meer losgedraaid worden. U kunt er eventueel ook voor kiezen om een gewone schroef te gebruiken en de schroefkop vervolgens te vullen met een beetje soldeertin. Mocht u dan later toch de schroef weer los willen halen, dan kunt u het tin smelten.

 4. Gaat u aan de gang met stopcontacten of andere zaken waar elektriciteit aan te pas komt? Gebruik dan een geïsoleerde schroevendraaier! Deze geeft aan of het betreffende apparaat onder spanning staat.

 5. Wanneer u een gat boort in hout, kunt u voorkomen dat de onderkant van het hout gaat splinteren door hier een stuk oud hout tegen aan te leggen en het vast te zetten met lijmklemmen.

 6. Wilt u oude schroeven verwijderen, maar zitten ze erg stevig vast? Dan kan het wel eens helpen om er een oude (wel goed passende!) schroevendraaier op te zetten er hier vervolgens met een hamer een paar tikken op te geven.

 7. Moet u een schroef aanbrengen op een lastige plek? Er zijn speciale bitjes verkrijgbaar, waarmee u zelf onder een haakse hoek kunt schroeven.

 8. Heeft u moeite om kleine schroefjes op hun plek te houden tijdens het aandraaien met een schroevendraaier? Gebruik dan een magnetische schroevendraaier!

 9. Wat schroevendraaiers betreft geldt: hoe groter het handvat, hoe groter de draaikracht. Zie het maar als een hefboom.

 10. Heeft u een vastgeroeste schroef die u er maar niet uit krijgt? Probeer dan eens om de kop van de schroef te verhitten met behulp van een soldeerbout. Door de hitte zal de schroef iets gaan uitzetten, waarna hij, als hij afkoelt, weer krimpt. Daarna kunt u hem vaak wel los draaien.